Με βάση:


Από τη σειρά:

  
Λέξη κλειδί:


 
 

Διακρίσεις των βιβλίων μας

Διεθνής Διάκριση για την Επαγγελματική & Εκπαιδευτική Αρτοποιία & Ελληνική Μαγειρική Παράδοση
Ένα Παρελθόν με Μέλλον

 
   

Gourmand World Cookbook Awards 2004
Διακρίσεις των Βιβλίων μας

Το βιβλίο «Επαγγελματική & Εκπαιδευτική Αρτοποιία» από τους συγγραφείς: Α. Ζησόπουλο, Θ. Παγιατάκη, Α. Πρωτοψάλτη, Μ. Σαράβα, Ι. Τσαβό, κατατάχθηκε ανάμεσα στα τρία καλύτερα βιβλία στον κόσμο στην κατηγορία Best Book for Food Professionals για το 2004. Ο τελικός του διαγωνισμού Gourmand διεξήχθη στις 11 Φεβρουαρίου 2005 στο Orebro της Σουηδίας. Εκδότες, συγγραφείς, food stylists, κριτικοί γεύσης από όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Concertum Hall. Το βιβλίο της Ελληνικής Μαγειρικής Παράδοσης από τους συγγραφείς Αλέξανδρο Γιώτη, Ευθύμιο Καλόσακα, Αχιλλέα Παναγούλη διακρίθηκε στους προκριματικούς ως Best Mediterranean Cookbook για τις ελληνικές συμμετοχές.

Τα βραβεία Gourmand αποτελούν κάτι σαν τα «Όσκαρ» για τον χώρο της γαστρονομίας και του κρασιού. Ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης για να επιβραβεύσουν όλους εκείνους «μαγειρεύουν και πίνουν μέσα από τα κείμενα» και φυσικά να προβάλλουν την διεθνή εκδοτική προσπάθεια στο χώρο της γαστρονομίας.

Στον διεθνή διαγωνισμό βιβλίων γαστρονομίας Gourmand διαγωνίζονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 5.000 τίτλοι βιβλίων από ολόκληρο τον κόσμο σε 34 κατηγορίες Best in the World. Ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει από το 1994 και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων του κόσμου. Φέτος διαγωνίστηκαν βιβλία γαστρονομίας από 67 χώρες.

Tα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!