Με βάση:


Από τη σειρά:

  
Λέξη κλειδί:


 
 
 

Überlieferte Griechische Küche – von gestern für morgen - Greek Culinary Tradition the past lingers on

 
  Alexander Yotis
Efthymios Kalosakas
Achilleas Panagoulis
Κατηγορία: Μαγειρική
Ημ. Έκδοσης: Μάϊος 2007
Αρ. Σελίδων: 183
Διάσταση: 21 x 24 mm
Τιμή: 26,00 €
ISBN: 978-960-8382-10-7
 

Η ελληνική γαστρονομική παράδοση είναι παγκοσμίως γνωστή για τον τρόπο που μεταμορφώνει τα αυθεντικά υλικά της πλούσιας ελληνικής γης σε νοστιμότατα, γευστικά και ταυτόχρονα υγιεινά πιάτα.  

Αυτός ο γαστριμαργικός πλούτος μας αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο «Ελληνική Μαγειρική Παράδοση – Ένα παρελθόν με μέλλον», το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο 2003 και κατέκτησε τόσο το ελληνικό όσο και το ξενόγλωσσο κοινό.  

Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης έκδοσης κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme δύο νέες δίγλωσσες εκδόσεις,  γερμανικά – αγγλικά και ισπανικά - αγγλικά, που στόχο έχουν να μυήσουν τους γερμανόφωνους και ισπανόφωνους φίλους της γαστρονομίας στην μαγεία της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.  

Τα βιβλία αυτά οδηγούν τον αναγνώστη σε μια γευστική περιπλάνηση σε εννέα διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού όπου υπάρχει διάσπαρτος ελληνισμός, παρουσιάζοντας τις αντιπροσωπευτικότερες συνταγές των αντίστοιχων περιοχών.  

Η πρωτοτυπία του βιβλίου βρίσκεται στο γεγονός ότι οι παραδοσιακές συνταγές συνδυάζονται με τις σύγχρονες γευστικές τάσεις και επομένως μπορούν να συμπεριληφθούν στο καθημερινό τραπέζι μας.  

Ο λόγος που προχωρήσαμε στη μετάφραση της επιτυχημένης πρώτης έκδοσης σε δύο νέες γλώσσες είναι γιατί πιστεύουμε ότι είναι τόσο μεγάλη η αξία  της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας που οφείλουμε να μυήσουμε το ξενόγλωσσο κοινό στη συγχορδία των αρωμάτων και των γεύσεων που τη χαρακτηρίζει.

 

Φόρμα Παραγγελίας Βιβλίου

Δείτε σελίδες από το βιβλίο